Demorgorgom
Nowy Użytkownik
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 9:21, 28 Wrz 2006 Temat postu: H.O. i P.O. jak to zagrać razem |
|
|
Witam,
używam guitar pro by uczyć się solówek, ale jest tam jeden chwyt którego nie potrafie zagrać otóz jest to np. 7 (H.O.) 8 (P.O.) 7 z tego wnioskuje że mam uderzyć z 7 na 8 ( standardowy hammer on) i co potem ? mam normalnie puścić by wrócić do 7 (czyli tylko dziabnąć 8 i odrazu zabrać palca ?? ) czy mam uderzyć jeszcze na 8 i dopiero zrobić pull ofa ?? mam nadzieje że czaicie o co chodzi
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Luke
Vip
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 16:27, 28 Wrz 2006 Temat postu: |
|
|
temat przeniosłem, dział gitara elektryczna jest raczej od pytań dotyczących samych instrumentów, natomiast Twoje pytanie kwalifikuje się dokładnie do działu o teorii grania
Natomiast gwoli odpowiedzi - taka kombinacja jest bardzo prosta do zagrania i bardzo typowa w grze legato...na tabie jest to pewnie zapisane jako "7h8p7" i grasz to po prostu tak, że uderzasz strunę na siódemce, potem energicznie stawiasz palec na ósemce, bez kostkowania oczywiście, a następnie zdejmujesz go z ósemki lekko szarpiąc przy tym strunę (tzn. nie zdejmujesz go prostopadle tylko ukośnie względem podstrunnicy), tak aby siódemka znów się odezwała...to tyle
ósemka nie jest kostkowana
Post został pochwalony 0 razy
|
|